Saša Magazinović

SNSD i HDZ su protiv ukidanja akzica na gorivo

Novi paket sankcija EU, koji predviđa zabranu uvoza ruske nafte, sasvim očekivano, rezultirao je skokom cijena goriva, a posljedično su nastavljena poskupljenja hrane, te ostalih roba i usluga. Građani u našoj zemlji i dalje očekuju reakciju vlasti u smislu izmjene propisa ili donošenja drugih mjera, kako bi im se pomoglo da prebrode ekonomsku krizu.

A koliko su naši vlastodršci odgovorni spram onih koji su ih izabrali, vidjelo se na nedavno održanoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH, kada nije podržan prijedlog SDP-a da se po hitnom postupku razmatra prijedlog zakona za ukidanje akciza na gorivo, čime bi cijena goriva bila smanjena za 30 do 45 feninga po litru. Podsjetimo, protiv su glasali delegati SNSD-a, dok je delegat SDS-a Mladen Bosić bio suzdržan. Ranije je Predstavnički dom izglasao ukidanje akciza. Shvativši da su građani na rubu strpljenja, izgleda da su promijenili ploču.

Saša Magazinović, državni poslanik SDP-a, ističe da u samom zakonu nema ništa sporno.

„Vrlo je jasan i danom usvajanja gorivo u BiH će biti jeftinije za 30 do 45 feninga. To je novac kojeg se odriče država i to je novac građana, zato što su cijene skočile u nebo i zato što je PDV-a mnogo više. Logično je onda da se građanima barem kroz ukidanje akciza dio tog novca vrati. Izgleda da je u Domu naroda u fokusu SNSD-a i HDZ-a BiH kako prikupiti što više para“, ističe Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.