Dževad Hadžić

Smjena Vlade Tuzlanskog kantona nije inicijativa SDP-a, nego DF-a i SDA

Šef Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini TK Dževad Hadžić odgovorio je na kritike iz DF-a i SDA o tome da je njegova partija ušla u koaliciju s PDA, odbivši da podrži smjenu Vlade TK. On je rekao da SDP i dalje ostaje na stanovištu formiranja manjinske vlade – piše Faktor.

– Prije nešto više od godina dana, kada je još neformirani PDA, smijenio Vladu SDA, mi smo tada bili suzdržani jer smo smatrali da se ne trebamo miješati u njihove obračune. Danas je identična situacija, samo su uloge zamijenjene, naravno da smo i danas bili suzdržani. Ono što nam treba je nova parlamentarna većina i Vlada će automatski biti smijenjena – kaže Hadžić.

Dodaje da su SDA i DF vodili proces, kojem je bio cilj blokirati TK, spriječiti isplatu plaća i socijalnih davanja u svrhu pritiska, da bi se formirala nova vlast.
– Glavni odbor SDP-a je odlučio da nećemo koalirati sa SDA, a Kantonalni odbor Tuzla da nećemo koalirati s PDA – ponovio je Hadžić dobro poznate stranačke stavove.
Ponudio je i odgovor na pitanje zašto SDP nije glasao za smjenu Vlade TK, s obzirom na to da je KO SDP-a Tuzla zadužio Klub zastupnika partije da pokrenu tu smjenu na dašanjoj skupštini.

– Ovo nije naša inicijativa, nego DF-a i SDA. Mi smo na tragu odluke Predsjedništva KO SDP-a Tuzla htjeli da nastavimo konstituirajuću sjednicu, da izabaremo dva potpredsjednika. Potpuno legitimno su mogli i SDA i PDA ispoštovati volju dva kluba naroda i izabrati Slađana Ilića i Vedranu Petrović, jer se u pravilu ne glasa protiv odluke klubova naroda – kaže Hadžić.

O činjenici da su dva člana SDP-a potpisali incijativu za smjenu Vlade TK, Hadžić je rekao da je bio nesporazum, ali da je Klub SDP-a zauzeo stav kojeg su se svi danas držali.
– Imali smo sastanak jutros i nastavljamo s projektom manjinske, programske Vlade TK – zaključio je Hadžić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.