Sjednica Glavnog odbora SDP BiH

Smirivati nacionalne tenzije, hitno rješavati bh. probleme građana

Nakon uspješno održanog Regionalnog Samita PES lidera, koji je organizovala Socijaldemokratska partija BiH u saradnji sa Partijom evropskih socijalista (PES), u Sarajevu je održana sjednica Glavnog odbora SDP BiH.

Članovima Glavnog odbora obratili su se Zoran Zaev, predsjednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije i Ranko Krivokapić, predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore. I jedan i drugi regionalni lider su dali punu podršku aktivnostima SDP na okupljanju progresivnih snaga u BiH, te su govorili o budućim aktivnostima u okviru strategije SDP i konkretnim metodama njihove pomoći u njenoj implementaciji.

Na sjednici Glavnog odbora obavljena je rasprava o objedinjavanju progresivnih snaga u BiH i evidentnom jačanju koalicionog kapaciteta SDP, te o organizacionom jačanju na području entiteta Republika Srpska. Glavni odbor je donio i odgovarajuće odluke u tom pravcu, te je za naredni period najavljeno i kadrovsko osnaživanje ovog najvišeg partijskog organa.

Članovi Glavnog odbora su prihvatili informaciju o radu Predsjedništva SDP BiH između dvije sjednice Glavnog odbora, te je obavljena rasprava o aktuelnoj političkoj situaciji. Članovi GO SDP su pozvali vlasti na svim nivoima da se hitno okrenu svakodnevnim problemima građana i njihovom rješavanju, te da momentalno po strani ostave namjerno podizanje nacionalnih tenzije, koje imaju za cilj skretanje pažnje sa životno bitnih tema, te zloupotrebe institucija i javnih preduzeća u stranačke svrhe.

Za 23.11. najavljeno i održavanje Svečane akademije SDP BiH povodom godišnjice održavanja ZAVNOBiH-a, koja će biti održana u velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.