Već viđeno!

Smanjivanje plate nije štednja, već plaćanje svojih poslušnika

Po već oprobanom receptu i ovaj put laž je glavni alat. Služeći se lažima i podmetanjima SDA-ov premijer Saračević pokušava kupiti javnost, a onda, dok je prašina još u zraku, sa svojim tajkunima kao gladnim vukovima nemilice navaliti na imovinu kantona kao što je učinjeno u gradu Bihaću.

Slika

Slušajući izjave novog Premijera Unsko-sanskog kantona ne možemo se oteti utisku sličnosti sa  uvertirom podmetanja kukavičijeg jajeta i velike prevare i nezakonitosti počinjenih u gradu Bihaću od strane SDA-ovog načelnika Emdžada Galijaševića, na što želimo upozoriti građane, javnost USK i budžetske korisnike.

Sprovođenje ovakvog scenarija imali smo smo priliku vidjeti u gradu Bihaću, kojeg je za samo dvije godine sadašnja vlast do temelja upropastila i bacila u dubiozu od skoro 40 miliona KM.

Po već oprobanom receptu i ovaj put laž je glavni alat. Služeći se lažima i podmetanjima SDA-ov premijer Saračević pokušava kupiti javnost, a onda, dok je prašina još u zraku, sa svojim tajkunima kao gladnim vukovima nemilice navaliti na imovinu kantona kao što je  učinjeno u gradu Bihaću.

Obrazac je isti, govoriti o navodnom kriminalu i zabavljati javnost, pričati o krizi, potrebi štednje i brižnih izjava, zapravo svjesnog obmanjivanja javnosti prikrivajući stvarne namjere i kriminal koji se tek kani počiniti.

Budžetski korisnici trebaju znati da je ovo uvertira u planiranu otimačinu i zavlačenje ruke u njihov džep, smanjenje plate, koju teško i pošteno zarađuju. Namjera im je da policajce, nastavnike, profesore i službenike dovedu u isti položaj u kojem su poniženi radnici supermarketa i restorana njihovih tajkuna.

Međutim, Premijer, nevješto glumeći brigu o zaposlenim, svakako treba znati, da 6.000 budžetskih korisnika na USK nije 250 zaposlenika grada koji su stalnim i svakodnevnim iscrpljujućim mobingom postali uplašeni  i sa kojima se mogao poigravati za vrijeme svog savjetovanja gradonačelnika Bihaća.

Nažalost, sve je ovo već viđen scenario proveden u općini, sada gradu Bihaću, kada od prvobitnog privida štednje, kreće dizanje troškova, poput onihu kabinetu gradonačelnika Bihaća, sa 800 000 na 1.400 000, prvo kako bi se nadoknadilo fiktivno smanjenje vlastite plate, te da bi se platitli beskorisni silni savjetnici i poslušnici, a sve na štetu građana i budžetskih korisnika.

Zato, upozoravamo zaposlene u obrazovanju, policiji, zdravstvu i upravi da, ako vas budu tjerali s posla u prijevremene penzije, mameći vas s otpremninama s ciljem navodne racionalizacije, znajte da se radi o prevari s ciljem dovođenja višestrukog broja novouposlenih na vaša radna mjesta i još većeg opterećenja budžeta. Zapravo, smanjivanje plate nije nikakva štednja, već uzimanje od uposlenika da bi njihovim novcem plaćali  predizborna obećanja i svoje poslušnike.

Ovom prilikom želimo poručiti Premijeru filantropu da mu ovaj scenario neće dva puta proći i podsjećamo da on nije izabran zbog toga da nam prijeti kako će nam biti gore, nego da građani očekuju od njega i Vlade kojoj je na čelu donošenje Programa rada koji će osigurati bolji život za sve građane Kantona!

A za prevaru od koje bi mogli imati koristi samo SDA-ovi tajkuni poručujemo:

No pasaran-Neće proći.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.