Ćavar na ministarskom sastanku u Milanu:

Smanjenje rizika i uticaja katastrofa ključno za sigurnost zemlje i regiona

Ministri pravde, unutrašnjih poslova i sigurnosti te evropska komesarka Kristalina Georgieva razgovarali su o mogućnostima efikasnijeg djelovanja u vanrednim situacijama.

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar učestvovao je u Milanu na Ministarskom sastanku Evropske unije o smanjenju rizika od katastrofa,  koji je organiziralo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Italije u saradnji sa Evropskom komisijom.

Ministri pravde, unutrašnjih poslova i sigurnosti te evropska komesarka Kristalina Georgieva razgovarali su o mogućnostima efikasnijeg djelovanja u vanrednim situacijama. 

Iako je postignut značajan napredak u smanjenju smrtnosti od katastrofa, istaknuto je da mnogo toga treba još učiniti, a posebno je izražena zabrinutost zbog velikog utjecaja katastrofa na ekonomiju.

Ministri zemlja članica EU potpisali su i zajedničku izjavu u kojoj, između ostalog, izražavaju solidarnost svim građanima Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske zbog nedavnih poplava koje su uzrokovale brojne ljudske žrtve i razaranje materijalnih dobara.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.