Vojin Mijatović za O kanal

Slučajevi “Dragičević” i “Memić” su otvorili rupu, a to je političko-pravosudna mafija u BiH

Otkriveni su novi detalji u slučaju “Dženan Memić” a došlo je i do pomaka u rasvjetljavanju smrti Davida Dragičevića, nakon što je Tužilaštvo BiH zatražilo uvid u ovaj predmet, od Okružnog tužilaštva Banja Luka i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izazvao je brojne reakcije nakon što je javno uputio kritiku sebi i svima iz opozicije koji, kako je rekao, samo posmatraju šta se dešava u bh. pravosudnom sistemu.

– Naša obaveza kao opozicije je bila da davno izvedemo građane BiH pred institucije, da se pronađu ubice Davida i Dženana, jer sutra se to može desiti drugoj djeci, poručio je Mijatović, a zatim najavio inicijativu za organizovanje građanskih protesta.

Gostujući u današnjem izdanju emisije Iza naslova, prokomentarisao je slučajeve “Dragičević” i “Memić”, te stanje u bh. pravosuđu.
– Slučajevi “Dragičević” i “Memić” su otvorili veliku rupu, a to je političko-pravosudna mafija u BiH. Nažalost, ove dvije porodice su to osjetile preko svoje ubijene djece. Taj problem je mnogo širi.

On zadire u sve i jednu poru našeg društva. Moramo javno reći – Bosnom i Hercegovinom u ovom trenutku i unazad dvadeset godina vlada političko-pravosudna mafija. Da to nije tako, imali bi stotine političara već u zatvoru, stotine ljudi koji su optuženi, pa su pale optužnice za organizovani kriminal, a opet u sprezi s politikom, po zatvorima. Međutim, to se ne dešava. Mi danas imamo, ako izuzmemo ova dva slučaja, federalnog premijera protiv kojeg se vodi milionski spor i optužnica za famozne respiratore, i on je i dalje predsjednik Vlade Federacije.

To samo ima ovdje i ni u jednoj zemlji na svijetu. Mi u BiH imamo situaciju da dođemo do tih famoznih hapšenja kada treba da se malo pokaže da postoji neka borba protiv kriminala i korupcije, a nakon toga epilog, optužnica ne postoji. Ja ne znam zašto šutimo o tome. U BiH nema nedodirljvih, kazao je Mijatović.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu