Dr. Lagumdžija – Botsan-Kharchenko

Slučaj ilegalnih radnika iz BiH u Sočiju je klasični primjer zloupotrebe radnika i trgovine ljudima

Pozdravljena je saradnja MVP-a BiH, Ambasade BiH u Moskvi i ruskih organa vlasti

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 22. januara 2014. godine ambasadora Ruske Federacije u BiH Alexandera Botsan-Kharchenka.

Dr. Lagumdžija i ambasador Botsan-Kharchenko su se saglasili u ocjeni da dvije zemlje kroz saradnju u različitim oblastima trebaju da učine sve što je moguće kako bi bili spriječeni novi slučajevi poput aktuelnog sa ilegalnim radnicima iz BiH u gradu Sočiju, koji je ocijenjen kao klasična zloupotreba radnika i trgovina ljudima.

Pozdravljena je saradnja MVP-a BiH, Ambasade BiH u Moskvi i ruskih organa vlasti, te ukazano na potrebu da svi eventualni novi slučajevi budu rješavani promptno kako bi se ionako težak položaj radnika koliko je moguće olakšao. Ovom prilikom pozdravljena je saradnja BiH, Ruske Federacije i Republike Srbije koja je ocijenjena kao odličan primjer dobrosusjedske saradnje i odnosa.

Tokom sastanka razgovarano je o predstojećoj posjeti zamjenika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova Bosni i Hercegovini, sredinom februara, a jedna od ključnih tema razgovora bit će unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.