Saša Magazinović

Sljedeće sedmice očekujem nastavak sjednice Predstavničkog doma

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šaša Magazinović (SDP) smatra da će prekinuta sjednica tog doma biti nastavljena te da očekuje da će predsjedavajuća Borjana Krišto u skladu sa poslovnikom ubrzo sazvati nastavak te sjednice.

Dešavanja na sjednici Predstavničkog doma Magazinović je okarakterisao kao presedan, jer je stava da se dnevni red smatra usvojenim ako nisu usvojene njegove izmjene.

“Očekujem da će nastavak sjednice biti sazvan naredne sedmice kako bi nakon godinu dala dobili odgovor o utrošku sredstava za migrantsku krizu i druga otvorena pitanja”, poručio je.

Smatra da će u narednom periodu biti povećan broj inicijativa poslanika za vanredne sjednice kako bi se ‘oživio’ rad tog doma.

“Nije nemoguće da će se u narednom periodu pokušati formirati druga parlamentarna većina kao odgovor na nastalu krizu”, podcrtao je.

Također je ocijenio da su poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) na ‘stidljiv’ način podržali Hrvatsku demokratsku zajednicu u namjeri da se tačka dnevnog reda o aktuelnoj situaciji u pravosudnim institucijama skine sa dnevnog reda, jer nisu imali adekvatan materijal za raspravu.

“Ako godišnji izvještaj godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za prošlu godinu neadekvatan materijal za sjednicu, to više govori o onima koji su tražili skidanje tačke dnevnog reda”, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.