OO SDP BiH Travnik

Slavko Sikirić kandidat za načelnika Općine Travnik

Općinski odbor SDP BiH Travnik, a na prijedlog više Osnovnih organizacija, jednoglasno je donio odluku da za Lokalne izbore 2016. godine za kandidata za načelnika Općine Travnik kandidira Slavka Sikrića.

Slavko Sikirić je svojim dugogodišnjim radom i entuzijazmom zaslužio podršku članstva Općinske organizacije SDP BiH  Travnik, a svojim znanjem  i poštenjem spreman je podići nivo kvaliteta življenja građana općine Travnik. Ovaj izuzetno težak zadatak, kandidatura za načelnika Općine Travnik, je izuzetna čast Slavku Sikiriću, dugogodišnjem vrhunskom sportisti i uspješnom privatnom poduzetniku, koji je sa uspjehom obavljao niz društveno odgovornih fukcija na kojima je isključivo radio na doprinosu u razvoju u svim sferama života, od 1976.godine, pa do danas.

Volja za radom i unaprijeđenjem društvene zajednice je jedini motiv koji Slavka Sikirića inspiriše da se u ovako teškom vremenu uhvati u koštac sa nagomilanom problematikom na području Općine Travnik, koja danas broji cca 8.000 nezaposlenih, sa niskoakumulativnom granom privrede koja na području Općine Travnik zapošljava najveći broj  građana, sa neuređenom infrastrukturom na velikom dijelu Općine i mnogim problemima koji su prisutni posljednjih godina.

Slavko Sikirić je kandidat za načelnika Općine Travnik koji je spreman da se suoči sa svim problemima i da se sa njima uspješno nosi,  što je pokazao kroz svoje sportske uspjehe i uspjehe na privrednom planu. Slavko Sikirić rođen je 29. 06. 1955. godine u Paklarevu, općina Travnik,  oženjen i otac troje djece. Diplomu mašinskog inžinjera stekao je u Novom Sadu 1977. godine , a pored toga  diplomirao je  i 1985.godine na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, te stekao i zvanje diplomiranog ekonomiste.

Nakon završetka školovanja radio je na poslovima rukovodioca održavanja i komercijaliste AIK Novi Sad, Minakva, na mjestu direktora Federalne carinske uprave u Sarajevu,  zatim kao ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK/KSB, te kao direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB.

Pored navedenih poslova obavljao je i poslove direktora u firmama sa većinskim vlastitim kapitalom, a  trenutno se nalazi na čelu firme  P.T.D „ Igobenz“ d.o.o. Travnik.

Slavko Sikirić, pored uspješne poslovne karijere, iza sebe ima izuzetno uspješnu sportsku karijeru. Nosilac je crnog pojasa šesti dan u džudu, osvajač višebrojnih balkanskih, evropskih i svjetskih medalja, dobitnik niza priznanja od lokalnog do državnog nivoa u ex-Jugoslaviji, republici Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a najznačajnije priznanje iz oblasti sporta je nagrada za životno djelo Sportskog saveza Općine Travnik i Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.