Segmedina Srna-Bajramović

Skupština KS-a o Nacrtu zakona o porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika

Definitivno ova zemlja već godinama ima potrebu za ozbiljnim suočavanjem s fenomenom nesrazmjernog bogaćenja, odnosno, narodski rečeno ‘lopovluka

Slika

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su usvojili Nacrt zakona o poticaju razvoja male privrede i Nacrt zakona o plaćama i naknadama u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite u KS-u. 

Oba ova nacrta idu u javnu raspravu koja će trajati 30 dana. 

U nastavku sjednice, zastupnici razmatraju Nacrt zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo.

Zastupnica Segmedina Srna-Bajramović je kazala da je narod ogorčen političkim bogatašima i da "definitivno ova zemlja već godinama ima potrebu za ozbiljnim suočavanjem s fenomenom nesrazmjernog bogaćenja, odnosno, narodski rečeno ‘lopovluka’".

Konstatirala je da nakon 20 godina na nivou FBiH postoji set zakona koji osigurava instrumente usklađene s direktivama EU za efikasnu borbu protiv korupcije, kriminala, te oduzimanje nelegalno stečene imovine.

– Konačno je vrijeme da institucije u skladu s nadležnostima počnu primjenu tih instrumenata, jer je građanima dosta formulara proizišlih iz zakona na kojima se piskaraju cifre i nekretnine – kazala je Srna-Bajramović i zaključila da je današnji Nacrt, u ovakvoj formi višak ili nepotreban u kontekstu postojećeg pravnog sistema.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.