Emir Frašto

Skupština BPK Goražde ukinula "bijeli hljeb" i smanjila plaće zvaničnicima i poslanicima za 10 posto

Vlada BPK radi na poboljšanju opće socio-ekonomske situacije na području ovog kantona.

Slika

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici usvojila je set odluka kao odgovor na zahtjeve građana.

Premijer BPK Goražde Emir Frašto u svom uvodnom izlaganju upoznao je Skupštinu i predstavnike plenuma, te formalnih i neformalnih grupa građana o interventnim mjerama koje kantonalna Vlada namjerava poduzeti u narednom periodu radi poboljšanja opće socio-ekonomske situacije na području ovog kantona. 

Skupštini su se pojedinačno obratili i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja, plenuma građana i Sindikata penzionera koji su iznijeli svoje zahtjeve. 

Kao odgovor na veliki dio iznesenih zahtjeva građana Skupština je, nakon rasprave, donijela i nekoliko odluka čiji je predlagač Vlada BPK Goražde. 

Donesena je Odluka o interventnim mjerama zaštite građanskih, ekonomskih i socijalnih prava, kao i Odluku o utvrđivanju prava vlasništva nad potkrovnim stanovima i poslovnim prostorima u ulicama Maršala Tita, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića. 

Uz amandmane koji se odnose na ukidanje troškova službenih mobilnih telefona i smanjenje troškova reprezentacije, Skupština je usvojila Odluku o ukidanju prava na plaću izabranim zvaničnicima po isteku mandata, umanjenju plaća izabranim zvaničnicima i poslanicima za 10 posto, kao i ukidanju plaćanja komisija i radnih tijela za izabrane zvaničnike i državne službenike koji su u stalnom radnom odnosu. 

Donesena je i odluka kojom je od kantonalne Agencije za privatizaciju zatraženo da Vladi i Skupštini dostavi detaljan pregled svih privatizacijskih ugovora sklopljenih u periodu od 1. januara 1996. do 31. decembra 2012.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.