Vildana Džinić, potpredsjednica OO SDP Žepče

Školama u Žepču su neophodni beskontaktni toplomjeri

Vildana Džinić, potpredsjednica OO SDP Žepče, obratila se načelniku Općine Žepče Mati Zovki sa molbom da se svim školama na području općine obezbijede neophodni beskontaktni toplomjeri.

„Obraćam Vam se u ime svih prosvjetnih radnika općine Žepče jer smo se svi našli u jednom veoma teškom i izazovnom vremenu pandemije gdje se naša primarna uloga odgajatelja i prenosioca znanja na naše drage učenike uveliko mijenja.

Uvođenjem novih mjera zaštite zdravlja naše djece i nas samih obavezni smo pratiti zdravstveno stanje svih učenika kako ne bi došlo do neželjenih situacija i širenja bolesti. Po navedenim uputama učenici su dužni mjeriti temperaturu prije dolaska u školu, ali se javlja problem što mnoga djeca ostaju sama kod kuće,jer su roditelji na poslu.

Mnogo bi ste nam olakšali posao kada biste pokušali obezbjediti beskontaktne toplomjere za sve škole naše općine. Uz pomoć tih toplomjera bi smo mogli brzo i pouzdano mjeriti temperaturu učenika bez kontakta i izlaganja riziku prenosa bolesti.

Vjerujem da ćete imati sluha kao i nebrojeno puta do sada i da ćete izdvojiti sredstva za kupovinu ovih toplomjera koji bi uveliko pomogli prosvjetarima u svakodnevnim izazovima, ali i sačuvali zdravlje kako prosvjetara tako i učenika. Za dobro naše djece i naše budućnosti“, navodi se u pismu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu