SKOKOM do ekukacije u Živinicama i Gračanici

Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs održao se u Živinicama i Gračanici i time se prvi nivo političke edukacije u Tuzlanskom kantonu završio. Raduje nas činjenica da je veliki broj mladih prisustvovao edukaciji i iskazao želju da unaprijedi znanje u oblasti političkog obrazovanja.

Mladi u Živinicama sa oduševljenjem su pratili edukaciju i pohvalili organizaciju  treninga u svojoj lokalnoj zajednici. Istakli su da je osnovni problem u njihovoj zajednici manjak interesovanja da se pronađu konkretna rješenja za zapošljavanje mladih i time egzistencijalno osigura njihov ostanak u Bosni i Hercegovini.

Socijakdemokratska partija Bosne i Hercegovine će u narednom periodu organizovati SKOK u Goraždu, Kaknju, Bugojnom, Prijedoru, Brčkom, Doboju i Banja Luci.