Forum mladih SDP BiH

Velika zainteresovanost za edukaciju u Čapljini

U Čapljini je održan prvi nivo edukacije SKOK – Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs. Jednodnevni motivirajući program ima za cilj da okupi mlade ljevičare širom Bosne i Hercegovine, i da kroz interaktivna predavanja i diskusiju zajednički uoče probleme mladih.
Velika zainteresovanost mladih za ovaj program edukacije dočekala nas je i u Čapljini, gdje su mladi aktivno učestvujući u raspravi istakli da žele zaustaviti odlazak mladih iz svog grada. Učesnici i učesnice, pohvalili su organizaciju ovakvih edukacija jer nisu dosada imali priliku prisustvovati nečemu sličnom.
SKOK je SDP-ov novi pristup u političkom educiranju mladih. Na bazi dosadašnjeg iskustva kada su u pitanju edukativni programi koje realizuje SDP BiH, ukazala se potreba da se programi edukacija sistemski uvežu, te da se na neki način unaprijede i dograde.
Naredni SKOK organizuje se u Stocu.