SKOK po znanje u Novom Gradu Sarajevo

Forum mladih SDP BiH – općinska organizacija Novi Grad Sarajevo je jučer bila u prilici da učesnici edukacije SKOK – Socijaldemokratski otvoreni kratki kurs razmijene mišljenja, znanja i vještine kako sa predavačima, tako i između sebe, po pitanju same ideje socijaldemokratije.

Glavni cilj je postaviti ‘zdrave’ temelje socijaldemokratije u mladog čovjeka. U suštini širok je spektar individualnih ideoloških ubjeđenja mladih unutar Socijaldemokratske partije BiH, polazeči od krajnje ljevice do jednog vida socijalliberalističkog ubjeđenja, ali najvažnije je da je korijen zajednički, te su se svi složili kako je tolerancija tuđeg mišljenja koje je drugačije nikada i nikako ne smije doći

U Novom Gradu Sarajevo na prvom nivou educiranja mladih članova Socijaldemokratske partije BiH ponovo na jednom mjesto okupili su se mladi ljude željne znanja  o osnovnim principima i vrijednostima socijaldemokratije, koji su uzeli učešće u diskusiji.

Zaključeno je da su mladi spremni postaviti nove ciljeve i preuzeti odgovornost u svojoj lokalnoj sredini, posebno kada se radi o njihovoj budućnosti. Naglašeno je da na putu do ličnog ili kolektivnog uspjeha ne postoji neuspijeh, nego samo zastoji na tom putu. Kao i da cilj mora biti postavljen u skladu sa kompetencijama i mogućnostima kako bi se ostvario, ali da je svaki postignuti cilj samo jedna stepenica, što znači da je potrebno cilj pomjerati svaki put kada ojačamo ili osnažimo.

Učesnici ovog nivoa edukacije imati će priliku da sudjeluju na ostalim nivoima edukacije, kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije. Oni koji ne budu primljeni na sljedeći novo edukacije nisu doživjeli neuspijeh, nego samo zastoj na tom put.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.