KO SDP BiH

Skandal u Gimnaziji na Dobrinji

Kakve su sve presije, podmetanja i lažiranja prethodila ovom činu, i na koje se sve načine nastoji smijeniti legalno izabrana direktorica Gimnazije, nije potrebno posebno naglašavati, jer problem u Gimnaziji traje već izvjestan period, a sve kao rezultat pokušaja centara moći i njihovih izvršilaca iz SDA da ovladaju i ovom institucijom i da u njoj uhljebe svoje „podobne“ kadrove

Slika

U Kantonu Sarajevo, izgleda, postaje praksa da se u obrazovne institucije uvode kadrovi pod prijetnjom sile i na potpuno nelegitiman način, a sve u režiji SDA, koja time želi u cijelosti inaugurirati svoju politiku u kantonalni obrazovni sustav.                

Najnoviji „slučaj“ takvog nasilja upravo se desio u Gimnaziji na Dobrinji, gdje su nelegalno postavljena v.d. direktorica i predsjednik Školskog odbora, u pratnji instrumentalizirane policije,  provalili u prostorije sekretara škole i uzurpirali službene prostorije i dokumentaciju, što je, između ostalog, rezultiralo i činjenicom da je uposlenik hitno prebačen u Klinički centar.

Zbog toga su preduzete sve potrebne radnje za krivičnu prijavu, a obaviješteno je i kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih.

Kakve su sve presije, podmetanja i lažiranja prethodila ovom činu, i na koje se sve načine nastoji smijeniti legalno izabrana direktorica Gimnazije, nije potrebno posebno  naglašavati, jer problem u Gimnaziji traje već izvjestan period, a sve kao rezultat pokušaja centara moći i njihovih izvršilaca iz SDA da ovladaju i ovom institucijom i da u njoj uhljebe svoje „podobne“ kadrove.

Što zbog svega toga trpi i nastavni proces i redovne školske aktivnosti, bolje rećeno što su učenici kolateralna šteta, uzurpatore je najmanje briga!             

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.