Melisa Lekić

Sjetimo se svaki dan njihovih vrijednosti

Osmi će mart, Međunarodni dan žena, a na ulicama našeg grada već je vidljivo da nam dolazi praznik.

Iako su u svijetu mnogi odustali od obilježavanja ovog važnog datuma, Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo ima svjesnost po važnosti ovog datuma i na čelu sa predsjednikom Denisom Challengerom naša organizacija će ga obilježiti na način kakav i zaslužuje.

Ovaj datum nije slučajno izabran kao Dan žena!

To je Dan kada su žene širom svijeta digle svoj glas, glas za svoje mjesto koje zaslužuju u društvu i svim društvenim zbivanjima i aktivnostima. Borba koja traje stotinu godina, još uvijek nije završena.

Žene u našoj zemlji još uvijek se bore sa raznim predrasudama, posebno u poslovnom svijetu. Danas, svjesni smo zloupotrebe i ugrožavanja dostojanstva žena na radnim mjestima, zbog straha od gubitka radnog mjesta i činjenice da se osjećaju nezaštićeno, a rijetke su žene koje govore o svojim problemima.

Baš zbog toga smo svjesni činjenice da je Dan žena obespravljen, da je poprimio sasvim neki drugi smisao od prve i prave ideje, od onoga što žena jeste i treba da bude. Zato, sjetimo se svih drugarica, žena, majki, prijateljica, sjetimo se njihove časne borbe za PRAVA – ŽENSKA , RADNIČKA , GRAĐANSKA.

Sjetimo se žena, majki, prijateljica koje će baš ovaj 8. mart provesti radno uz puno radno vrijeme, ponosne što rade, ali u isto vrijeme i diskriminirane i obespravljenje. Ne možemo dozvoliti da samo taj dan bude podsjetnik stalne borbe za ravnopravnost sa kojom se veliki broj žena svakodnevno suočava.

Čestitajmo im srdačno i sjetimo se svaki dan njihovih neprocjenjivih vrijednosti.

Sjetimo ih se …


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu