Saša Magazinović

Sjednicu Parlamenta BiH smo sazvali da pomognemo ukrajinskom narodu

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je hitnu sjednicu na kojoj se raspravlja o postupanju bh. institucija o pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Sjednici prisustvuje 29 zastupnika.

SDP-ov zastupnik Saša Magazinović pojasnio je da sjednica nije sazvana da bi se osudila agresija Rusije na Ukrajinu, već da bi se vidjelo kako pomoći napadnutoj državi.

– Mi danas ne zauzimamo stav spram ruske agresije na Ukrajinu, on je davno zauzet i članovi DKP-a su u odnosu na te ranije zauzete stavove učestvovali u radu određenih međunarodnih tijela i Bosnu i Hercegovinu pozicionirali na pravu stranu historije. Čestitam im i zahvaljujem – kazao je Magazinović.

Kritikovao je nedolazak zastupnika iz Republike Srpske.

– Tužno je što u BiH ima ljudi i političkih projekata koji sebe svrstavaju u ogromnu svjetsku manjinu koja se ustručava reći da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu. Među njima ima i dobrih ljudi, ali nažalost, njihov strahe je veći od njihove dobrote. Takmičimo se u dobroti prema narodu Ukrajine ali i prema svima koji žive u BiH, jer ne treba zatvarati oči pred već sada vidljivom refleksijom dešavanja u Ukrajini na ljude u BiH koji žive u strahu i traumi da li će se to ovdje ponoviti. Trebamo biti uz te ljude, shvatiti njihove strahove – poručio je Magazinović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.