Saša Magazinović

Sjednicu Parlamenta BiH smo sazvali da pomognemo ukrajinskom narodu

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je hitnu sjednicu na kojoj se raspravlja o postupanju bh. institucija o pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Sjednici prisustvuje 29 zastupnika.

SDP-ov zastupnik Saša Magazinović pojasnio je da sjednica nije sazvana da bi se osudila agresija Rusije na Ukrajinu, već da bi se vidjelo kako pomoći napadnutoj državi.

– Mi danas ne zauzimamo stav spram ruske agresije na Ukrajinu, on je davno zauzet i članovi DKP-a su u odnosu na te ranije zauzete stavove učestvovali u radu određenih međunarodnih tijela i Bosnu i Hercegovinu pozicionirali na pravu stranu historije. Čestitam im i zahvaljujem – kazao je Magazinović.

Kritikovao je nedolazak zastupnika iz Republike Srpske.

– Tužno je što u BiH ima ljudi i političkih projekata koji sebe svrstavaju u ogromnu svjetsku manjinu koja se ustručava reći da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu. Među njima ima i dobrih ljudi, ali nažalost, njihov strahe je veći od njihove dobrote. Takmičimo se u dobroti prema narodu Ukrajine ali i prema svima koji žive u BiH, jer ne treba zatvarati oči pred već sada vidljivom refleksijom dešavanja u Ukrajini na ljude u BiH koji žive u strahu i traumi da li će se to ovdje ponoviti. Trebamo biti uz te ljude, shvatiti njihove strahove – poručio je Magazinović.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.