Zukan Helez

Sjedinjene Američke Države su strateški partner u daljnjoj izgradnji BiH

Direktor Kancelarije za južne i centralno-evropske poslove u State Departmentu Martin McDowell kazao je da će SAD podržati visokog predstavnika Christiana Schmidta ukoliko on bude nametnuo nove izmjene Ustava Federacije Bosne i Hercegovine. 

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez nalazi se u višednevnoj službenoj posjeti Washingtonu. Helez se sastao sa Martinom McDowellom. Razgovorali su o sigurnosnoj i politička situacija u BiH i regiji, kao i procesu konstituisanja vlasti u našoj zemlji.

– Za sve dobronamjerne ljude, Sjedinjene Američke Države su strateški partner u daljnjoj izgradnji BiH i ostvarenju glavnih ciljeva, na čemu sam jako zahvalan – naglasio je Helez prilikom susreta, kako se navodi u saopćenju Ministarstva odbrane.

Direktor McDowell je pohvalio angažman Ministarstva odbrane BiH na čelu s ministrom Helezom u realizaciji prioritetnih aktivnosti koje se odnose prije svega na rješavanje viškova naoružanja, procesa deminiranja, provođenje procesa predlaganja i imenovanja novog generalskog kora u Oružanim snagama BiH. Pohvalio je i činjenicu da je formirano Vijeće ministara BiH i usvojen budžet u zakonski predviđenom roku, kao znak opredjeljenja nove vlasti za bolje sutra.

– SAD će zadržati BiH u fokusu svog interesovanja, a tražit ćemo od evropskih partnera da pojačaju napore u pomoći na putu kao euroatlantskim integracijama. Ukoliko se visoki predstavnik odluči da predloži nove načine deblokade u formiranju Vlade Federacije BiH, SAD će ga u tome podržati – zaključio je McDowell, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.