Državni sekretar SAD-a Kerry dr. Lagumdžiji

Sjedinjene Američke Države će biti uz narod Bosne i Hercegovine u teškom periodu oporavka

Državni sekretar Kerry se zahvalio dr. Lagumdžiji na prethodno upućenom pismu sa informacijama o izazovima sa kojima se naša zemlja suočava nakon katastrofalnih poplavama.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Johna F. Kerrya.

Državni sekretar Kerry se zahvalio dr. Lagumdžiji na prethodno upućenom pismu sa informacijama o izazovima sa kojima se naša zemlja suočava nakon katastrofalnih poplavama.

Državni sekretar Kerry je podsjetio da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država alocirala 2,7 miliona dolara hitne pomoći Bosni i Hercegovini za suočavanje sa poplavama. Pomoć se ogledala u vidu čamaca, pumpi za vodu, sistema za pročišćavanje vode, osnovnih humanitarnih potrepština, pomoći u hrani i profesionalnoj psihološkoj podršci za raseljena   lica. Također, Sjedinjene Američke Države su u našu zemlju uputile deminarski tim koji je zajedno sa Centrom za uklanjanje mina u BiH (BHMAC) radio na identificiranju i uništavanju mina. Nadalje se podsjeća da je otpravnik poslova Ambasade SAD-a u Sarajevu Nicholas M. Hill najavio da će SAD osigurati daljnjih 10 miliona dolara pomoći za BiH.

Na kraju pisma dr. Lagumdžiji državni sekretar Kerry je naglasio da će Sjedinjene Američke Države biti uz narod Bosne i Hercegovine u teškom periodu oporavka i izrazio nadu da će se vlasti u BiH, poput hrabrih građana BiH o kojima je dr. Lagumdžija govorio u svom pismu, izdići iznad etničkih i političkih barijera i povesti zemlju naprijed na putu evroatlantskim integracija.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.