Zukan Helez

Šizofreni Milorad Dodik je još jednom ponizio institucije BiH

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, smatra kako je javnost u BiH danas svjedok još jednog poniženja i omalovažavanja jedne od ključnih institucija u BiH od strane Milorada Dodika –  Predsjedništva BiH.

„Još jedan u nizu poteza šizofrenog Milorada Dodika je pokazao da institucije BiH nemaju adekvatan odgovor na njegove secesionističke, kleronacionalističke, antiustavne i anticivilizacijske poteze.

Postavlja se pitanje kako su službe koje vode brigu o sigurnosti državnih institucija dozvolile da u zgradu Predsjedništva BiH uđu osobe kojima nije mjesto tu i koje po zakonu ne mogu da uđu u zgradu Predsjedništva.

Znači li to da svaka osoba, bilo kakvih moralnih, bezbjedonosnih, psihičkih (zdravstvenih) osobina, može neometano da uđe u najvišu i najznačajniju državnu instituciju? Poređenja radi, zamislite da može nepoznat gost da uđe u Capitol Hill i da tamo radi šta želi.

Postavljam pitanje, šta su radili Šefik Džaferović i Željko Komšić da to spriječe (iako im je to prije nekoliko dana najavio Milorad Dodik), osim što danima blago osuđuju ponašanje Milorada Dodika i određuju mu zdravstvene dijagnoze?

Vi koji obnašate najznačajnije funkcije u BiH, za koje vas je narod izabrao, povucite bar jedan konkretan potez prije nego bude kasno.

Podržavam aktivnosti tužilaštva BiH koji radi na predmetu Milorad Dodik i da nalože SIPA-i da ga uhapse. To je njihov zadatak i to imaju pravo po Ustavu i zakonu te da na taj način spriječe nesagledive posljedice za sve građane i narode u BiH“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.