Segmedina Srna-Bajramović

Situacija u azilu za pse u Prači više je nego loša

Građani okupljeni u inicijativi Odmah, koja okuplja udruženja građana, građane volontere i aktiviste koji za cilj imaju rješavanje problema pasa lutalica, zahtjevaju od zastupnika Skupštine KS-a da u srijedi na sjednici ne usvoje odluku o kupovini Azila za pse u Prači. Smatraju da njegova kupovina, kako predlaže Vlada KS-a, nije rješenje problema, te su, kako bi se i sami uvjerili u kakvom stanju se nalaze psi u Prači, pozvali zastupnike da s njima posjete ovaj azil.

Obilazak je upriličen danas, a od zastupnika se odazvala jedino Segmedina Srna-Bajramović. I naša ekipa bila je na licu mjesta. Nakon obilska, zastupnica Srna-Bajramović kazala je da je situacija u azilu više nego loša.

– Sve ono što se moglo vidjeti pokazuje užas u kojem se nalaze psi na mjestu u koje su uložena značajna javna sredstva. Psi su bolesni, ne postoji medicinska dokumentacija o njihovom stanju, veterinarsku uslugu nemaju, kao što ne postoji ni evidencija o udomljenju. Svjesna sam da imamo milion i jedan problem sa kojim se suočavamo u društvu, ali se ne želim pomiriti sa činjenicom da znamo za ovu katastrofu, i ne činimo ništa. Ukoliko nemamo snage da azil organizujemo na način kako je to praksa svugdje u normalnim zemljama, onda ovaj i ovakav treba zatvoriti, jer on je sve samo nije azil, naglasila je ona i dodala da odluku o kupovini azila neće podržati.

Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.