Segmedina Srna-Bajramović

Sistem socijalne zaštite u KS zastario, ne prati potrebe građana

Skupština je usvojila Izvještaj o poslovanju Kantonalne javne ustanove Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba za 2020. godinu, zatim sa 29 glasova za usvojen je i Izvještaj o poslovanju Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad za 2020. godinu.

Zastupnica Segmedina Srna-Bajramović istakla je da se izvještaji socijalnih ustanova u KS svake godine samo ponavljaju, a navela je kako je sistem socijalne zaštite u KS zastario, davno prevaziđen i ne prati promjene u društvu niti potrebe građana, te da ne doživljava reforme koje se događaju svuda.

– Sistem socijalne zaštite sveo na institucionalizaciju korisnika i materijalna davanja koja nisu primjerena zadovoljavanju minimuma potreba pojedinaca i porodica. Ništa se ne čini da korisnici izlaze iz uloge korisnika i prelaze u ulogu participanta u društvu ali i sistemu socijalne zaštite – navela je Srna-Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.