Hakija Meholjić

Siromaštvo rađa svađu

Eskalacija nasilja i međunacionalnih tenzija, koja je prethodnih dana uzdrmala Srebrenicu, izazvala je veliko uznemirenje i zabrinutost među stanovništvom te siromašne opštine.

Nakon što je iz lokalne policije potvrđeno da se u ponedjeljak dogodilo nekoliko međubošnjačkih tuča u Potočarima i samom centru grada, u kojima je najdeblji kraj izvukao bivši odbornik u lokalnom parlamentu Senaid Hasanović, nezvanične informacije govore o tome da je batine od svojih sunarodnika u Skelanima nedavno “fasovao” i aktuelni odbornik SDA u SO Srebrenica Almir Muminović.
Predsjednik Opštinskog odbora SDP BiH u Srebrenici Hakija Meholjić smatra da su poslednji incidenti u tom gradiću prije svega uzrokovani lošom ekonomskom situacijom u cijeloj opštini.

– Ljude bez posla i bilo kakve perspektive najlakše je posvađati i nagovoriti da rade svakakve gluposti. Zato se i tuku i svađaju po kafanama, jer nemaju ništa pametnije da rade. Takve nesrećnike je uvijek bilo najlakše posvađati i nahuškati jedne na druge – kaže Meholjić.

frontal.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu