Nermin Nikšić

Široka podrška Bećiroviću znak da smo izabrali čovjeka po mjeri svih građana

‘Bošnjački pokret’ podržao je danas SDP-ovog kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića. Istu podršku na izborima koji se u BiH održavaju u oktobru Bećiroviću su dali iz A-sda, više nezavisnih načelnika, neki hrvatski intelektualci kao i Srpsko građansko vijeće.

„Cilj mi je ujediniti Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Bećirović novinarima danas u Sarajevu.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je agenciji Patria da široka podrška političkih stranaka, nevladinih udruženja, intelektualaca i građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine kandidaturi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, predstavlja, kako je rekao, jasan znak da se radi o čovjeku koji će raditi na očuvanju i prosperitetu Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti svih njenih građana.

„Drago mi je vidjeti da izbor koji su napravili članovi SDP-a cijene i podržavaju i oni koji ne pripadaju SDP-u ili ljevici u najširem smislu“, rekao je Nikšić, dodajući da to govori da se radi o osobi koja ne samo da je po mjeri SDP-a, nego i po mjeri svih građana BiH bez obzira na njihova ideološka uvjerenja.

„Smatram da je konačno došlo vrijeme da se što više Bosanaca i Hercegovaca okupi oko ideje napretka i normalnog života i dijaloga, nasuprot idejama podjela koje nas vraćaju u srednji vijek, a na kojima zadnjih 30 godina insistiraju vladajuće stranke“, rekao je Nikšić.

Potpuno je uvjeren da će do održavanja izbora i SDP i Bećirović kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, steći još veću podršku građana i kako će nakon 7. oktobra u BiH pobijediti snage koje žele dobro Bosni i Hercegovini i svim njenim ljudima.

Dodao je da građani žele i zaslužuju puno bolje od, kako je rekao, „ovoga što imamo danas“, te da će u SDP-u učiniti sve da steknu povjerenje građana, kao i da opravdaju to povjerenje.

Patria

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.