Tuzla

Sindikat radnika „Dite“ podržava zaključke Vlade FBiH

Federalna vlada je na prošloj sjednici u Sarajevu nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, donijela tri zaključka

Slika

Sindikat radnika tvornice  „Dita“ d.d. Tuzla podržava zaključke Vlade FBiH kojim se od nadležnih tužilaštava traži da se izjasne o svim izvještajima koje su dobili, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava.

– Mi to podržavamo, jer godinama ukazujemo na probleme u firmama, kao i prošle godine pri  susretu s premijerom Nerminom Nikšićem u Sarajevu, gdje sam ga upozorio na katastrofalnu situaciju u firmama u Tuzlanskom kantonu. Godinama pričam da je privatizacija izvršena na nelegalan način i da su dobivena preduzeća za izuzetno male svote novca, a koja su vrijedila milione i milione – izjavio je predsjednik Sindikata radnika tvornice  „Dita“ d.d. Tuzla Dževad Mehmedović.

Kazao je da je u "Diti" knjigovodstvena vrijednost fabrike bila 15 miliona maraka.

Ističući da je svjestan je da je fabrika stara 36 godina i da samo željezo koje ova fabrika ima ne može biti 15 milona maraka, Mehmedović  dodaje  da  je ubijeđen da se i dalje vrše razne malverzacije. 

– Ionako svake srijede održavamo mirne proteste pred Tužilaštvom i Sudom TK-a, jer se svakako radnici nalaze na ulici, i nećemo odustati od svojih prava. Podržavamo zaključke Vlade FBiH, jer mislimo da će nakon svega ovoga, ipak, pravda pobijediti – naglasio je Mehmedović.

Federalna vlada je na prošloj sjednici u Sarajevu  nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, donijela tri zaključka.

Vlada FBiH, između ostalog, traži da se nadležna tužilaštava u FBiH očituju o svim izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s tim predmetima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.