Sindikat protestuje iako su dogovoreni i satnica i koeficijent

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ministar zdravstva Haris Vranić (SDP) je govorio o protestu Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo. Vranić taj sindikat smatra političkim.

– Što se tiče dogovora za sindikatom, jučer su dogovoreni i satnica i koeficijent. Zašto se sada radi to da su nastavili sa protestom, ja mislim da je to zato što je to politički sindikat – kaže Vranić.

Kaže da nije bilo članova radnog tijela predsjednik tog sindikata bi srušio dogovor.

-Zašto danas protestiraju ne znam. Čudno je da ih posjećuje direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, pa čak i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Oni su dobili i više nego su mislili da će dobiti. Pogotovo za desni dio ove Skupštine (opozicija) pitanje: Zašto tjerate ljude da protestiraju iako se sve dogovorilo?

Podsjećamo, predstavnici ovog sindikata su tražili da se obrate na sjednici, ali to je odbijeno zato što dokument nije imao memorandum i pečat.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.