Nermin Nikšić

Siguran sam da će se SAD uspješno iznijeti sa trenutnim stanjem

Povodom nemilih događaja koji su se sinoć događali u Vašingotnu, reagirao je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je objavio da je i on, kao i svi građani Bosne i Hercegovine, sa velikom pažnjom i zabrinutošću pratio dešavanja u prijateljskim Sjedinjenim Američkim Državama.

“Nadam se i vjerujem da će naši prijatelji i najvažniji partneri i saveznici Bosne i Hercegovine smoći snage i mudrosti da tranziciju vlasti provedu na miran način. Ako iko, mi u Bosni i Hercegovini razumijemo značaj mira i stabilnosti i znamo cijenu koja se plaća kada država i njene institucije budu ugrožene, osporene ili izložene nasilju. Siguran sam da će se SAD uspješno iznijeti sa trenutnim stanjem i nastaviti biti oslonac drugim državama koje teže uspostavi istinskog demokratskog, građanskog društva, poput Bosne i Hercegovine”, naveo je Nikšić.