GO SDP BiH Mostar

Shvatamo nervozu SBB-a nakon njihovih političkih akrobacija

Povodom licemjernog saopštenja SBB dužni smo reagovati radi javnosti, a prije svega zbog notornih neistina objavljenih u istom.

Jedina istina je kako su  na branjenju izvornih  principa sadržanim u rješenju Centra za mir ostali samo SDP i DF od početka do kraja i time pokazali da nismo opterećeni ničim drugim osim kvalitetom  ponuđenih rješenja i iskrenom željom da se u Mostaru održe izbori na opšte zadovoljstvo svih građana.

Shvatamo nervozu SBB koji je svojim političkim akrobacijama oko Mostara upropastio realnu šansu da se okupimo oko prijedloga Centra za mir koji je nudio rješenja u smislu  ravnopravnosti i  institucionalnog povjerenja što bi Mostarcima omogućilo da dobiju priliku za normalan život i zajednički razvoj svoje lokalne zajednice.

Saopštenje SBB nama djeluje kao pranje vlastite savjesti jer su naivno odustali od  prijedloga Centra za mir, te isti dodatno obesmislili neustavnim rješenjima očigledno s namjerom da prijedlog propadne.
Zbog toga Vam moramo čestitati, uradili ste odličan posao za vladajuće stranke i protiv građana grada Mostara, jer očigledno opet nećemo imati izbora.

Zato Vas molimo da vlastitu političku naivnost ne fakturišete bilo kome, nego  za svoje očigledno pogrešne poteze preuzmite odgovornost.

Vrijeme iza nas nažalost pokazuje da je SBB stranka koja je u koaliciji  sa SDA onoliko koliko to treba političkim projektima stalnih partnera SDA i HDZ.

Nas parlamentarni potez za sazivanje vanredne sjednice je prirodni politički potez u cilju posljednjeg pokušaja da se građanima Mostara omogući dan izbora kad i čitavoj BiH jer je Mostar već 8 godina zamrznut u političkoj anarhiji  na štetu svih građana.

Pošto ste u vašim neiskrenim koalicionom odnosima očigledno namjerno srušili sve prijedloge, pa i Centra za Mir ostaje nam jedino da pokušamo jos jednom nudeći naš prijedlog, koji je ništa manje kvalitetan i osigurava ravnopravnost svih u svakom smislu te rijeci. Uostalom i to je prilika da ponudimo pravo rješenje, pa ako treba i amandmanima popravimo zakon. Najlošija je varijanta da ništa ne pokušamo, jer to je ono što sadašnjim vašim koalicionim partnerima najviše odgovara.

Godinama maltretirate građane izlizanim floskulama i vještačkim isforsiranim tezama   o dominaciji bilo koga u smislu izbornih jedinica i mandata, jer je jasno kako je isto potpuno onemogućeno maksimalnim i minimalnim kvotama.

Na kraju, jasno je više i pticama na grani da su građani Mostara taoci vaših pokušaja da napravite riješenja u cilju vlastitog izbornog inžinjeringa, a u toj bezočnoj namjeri se godinama lažno krijete iza zaštite naroda.