Ferid Buljubašić

SGIP i USAID donirali Parlamentarnoj skupštini BiH sistem za bezbjednost internet mreže

Sekretar zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Ferid Buljubašić i direktor Projekta SGIP Christian Haupt potpisali su dokument o primopredaji, čime je ovaj sistem, inače instalisan i operativan od jula ove godine

Slika

Projekat jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) zvanično je prenio vlasništvo nad "Iron Port“ sistemom za bezbjednost internet mreže.

Sekretar zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Ferid Buljubašić i direktor Projekta SGIP Christian Haupt potpisali su dokument o primopredaji, čime je ovaj sistem, inače instalisan i operativan od jula ove godine, prešao i formalno u vlasništvo Parlamentarne skupštine BiH. 

Govoreći o uspješnoj saradnji USAID-a s PSBiH, koja traje od 2009. godine, predstavnik Misije USAID-a u BiH Jaidav Singh podsjetio je na pomoć ove agencije u uspostavljanju Centra za posjetioce PSBiH, kao i na investiranje u razvoj sredstava elektronske komunikacije u PSBiH. 

– Zadovoljni smo što će ova donacija američkog naroda doprinijeti daljem jačanju otvorenosti državnog Parlamenta prema javnosti. Mi u USAID-u čvrsto vjerujemo da demokratija ide "ruku pod ruku" s efikasnim, poštenim i transparentnim upravljanjem –  poručio je Singh, naglašavajući činjenicu da građani BiH sve više koriste internet kao sredstvo informisanja, baš kao i informacije za zvanične web stranice PSBiH. 

Zahvaljujući se na donaciji, sekretar Zajedničke službe PSBiH Ferid Buljubašić izrazio je očekivanje da će se izuzetno korisna saradnja s Misijom USAID-a u BiH nastaviti i u narednom periodu s ciljem boljeg rada Sekretarijata, kao i poslanika i delegata u PSBiH. 

– Očekujemo da će Misija USAID-a u narednom periodu pomoći u nabavci opreme za kvalitetnije snimanje sjednica domova i radnih tijela PSBiH, kao i za kvalitetnije praćenje sjednica domova uživo putem interneta – rekao je Buljubašić.  

Projekt SGIP od maja 2013. godine radi na jačanju kapaciteta institucija vlasti u Bosni i Hercegovini, kako bi se usvojile, implementirale i osigurale odgovornije i učinkovitije politike, zakoni i budžeti, koji se odnose na ključna pitanja pristupanja Evropskoj uniji, saopćeno je iz  Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.