Tešanj

Senad Subašić ostaje na čelu OO SDP BiH Tešanj

Prema odredbama Statuta i Pravilnika o održavanju unutarpertijskih izbora u SDPBiH, 31. maja ove godine, održani su Izbori za predsjednike općinskih, gradskih i kantonalnih odnosno regionalnih organizacija SDPBiH, po principu „JEDAN ČLAN-JEDAN GLAS“.

Ovaj princip je usvojen u SDPBiH, prvoj političkoj stranci u Bosni i Hercegovini koja je pokazala organizacionu snagu i demokratsko opredjeljenje i uvažavanje svoga članstva.

Ovo je, također, pobjeda SDPBiH i istorijski značajan događaj i za Bosnu i Hercegovinu i preduvjet da SDPBiH preuzme odgovornost i ulogu objedinjavanja „ljevice“ u Bosni i Hercegovini, što može Bosnu i Hercegovinu konstituirati u modernu, demokratsku, europsku državu.

Općinska izborna komisija SDPBiH Tešanj organizirala je izbore na 12 biračkih mjesta. Birači su mogli birati predsjednika Općinske organizacije SDPBiH Tešanj između dva kandidata Salkičević-Dizdarević Ermine i Subašić S. Senada, a za predsjednika KOSDPBiHZDK kandidati su bili Begić Senaid, Delić Rifat i Huseinagić Munib.

Prvi izbori u SDPBiH po principu izjašnjavanja svakog člana sa pravom glasa protekli su u svečarskoj atmosferi i po pravilima bez ikakavih manjkavosti, zahvaljujući dobroj pripremi od strane Općinske izborne komisije.

Izlaznost je 82% , obzirom da jedan broj članova radi van općine ili iz drugih razloga nisu mogli pristupiti glasanju.

Birači su za predsjednika OOSDPBiH Tešanj dali povjerenje aktuelnom predsjedniku OOSDPBiH Tešanj Subašić S. Senada, a za Kantonalnog predsjednika Senaida Begića.

Ovim putem čestitamo izabranim i želimo uspješan rad, a članovima SDP-a zahvaljujemo na saradnji!

 

 

                                                           O OSDP BiH Tešanj

                      

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.