Šemsudin Skejić

Rođen 1955.godine. Osnovnu školu završio u Hajderovićima, Srednju Mašinsku tehničku školu u Zenici. Visoko obrazovanje završio na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, gdje stiče zvanje dipl.inž.mašinstva.

U toku profesionalne karijere obavljao niz odgovornih i rukovodnih funkcija u preduzećima i organima u kojima je bio zaposlen (profesor mašinske grupe predmeta u Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi, rukovodilac grupe mašinskih instalacija i projektant IP „Krivaja“ Zavidovići, direktor DC „Inžinjering“, pomoć.gen.direktora za investicionu gradnju, tehnički direktor Tvornice montažnih kuća ).

U organima uprave lokalne zajednice obavljao funkcije Sekretara Sekretarijata za privredne i društvene djelatnosti, kao i člana Izvršnog odbora općine Zavidovići. Ogroman doprinos dao u borbi od agresije na BiH, gdje je ratni put završio kao Komandant 1.bataljona 318.b.b. Armije RBiH. Specifičnosti profesionalne karijere obilježili su uspjesi i rezultati u izvršavanju obaveza na odgovornim i važnim funkcijama.

Direktno i indirektno učestvovao u primjerima uspješne privatizacije dijelova preduzeća koja i danas uspješno posluju i rade.