Selma Hadžihusejnović nova predsjednica Foruma žena OO SDP Konjic

U Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta u Konjicu održana je izvještajno – izborna konferencija Foruma žena SDP BiH Opštinske organizacije Konjic.

Prisutne je pozdravila predsjednica Opštinske organizacije, Vesna Saradžić, koja je u svom obraćanju istakla značaj i ulogu ovog interesno – političkog oblika organizovanja, jer je evidentno da žene imaju snagu da povedu, naprave rezultat i da, upravo, sve te aktivnosti treba artikulisati kroz Forum žena. Naglasila je da je rodna ravnopravnost u oblasti političkog i javnog života nešto na čemu treba konstantno raditi.

Nakon usvajanja Poslovnika o radu, izbora radnih tijela, pozdravne riječi su uputili: Ismet Lulić, predsjednik KO SDP BiH HNK, Sejad Hakalović, potpredsjednik SDP BiH OO Konjic, Šerif Ćorić, predsjednik FOS SDP BiH OO Konjic i Ibro Hero, vijećnik u Opštinskom vijeću Konjic.

Izvještaj o radu, između dvije konferencije, podnijela je dosadašnja predsjednica Amra Hadžizukić. Za novu predsjednicu Foruma žena Opštinske organizacije Konjic izabrana je Selma Hadžihusejnović, a za potpredsjednicu Fatima Mandžuka.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu