Segmedina Srna-Bajramović: SDA je nakon 28 godina vladanja odlučila baš ove godine da „pokrene“ Sarajevo

Semir Efendić je jučer, prilikom predstavljanja kandidata SDA iz Kantona Sarajevo, istakao da:„prema općoj ocjeni većine stanovnika Kantona Sarajevo, javni gradski prijevoz, javna higijena, čistoća zraka, saobraćaj, snabdijevanje vodom, stanje zelenih i parkovskih površina, riječnih tokova, trgova, zatim funkcionisanje sistema zdravstva, obrazovanja, sigurnosti, privrede, kao i ukupni životni ambijent, nisu na zadovoljavajućem nivou“.

Efendić je također propustio izvrsnu priliku da okupljene upita je li ih sramota i stid zbog toga u kakvo su stanje doveli Sarajevo i njegove građane.

Upravo su SDA i njeni kadrovi ti koji u Sarajevu vladaju gotovo bez prestanka već 28 godina. Zaista je bezobrazno i krajnje potcjenjivački prema građanima Sarajeva, ispred SDA obećavati da će nešto promijeniti u odnosu na katastrofu koju su napravili, a koju i sami priznaju.

Ne mogu oni koji su doveli do toga da Sarajevo preraste u betonsku kasabu, riješiti niti jedan problem našeg glavnog grada.

Oni sami su problem i dok se SDA i njeni jurišnici ne sklone sa vlasti, u Sarajevu se ništa nabolje neće promijeniti.

Zato mi iz SDP-a ponovo pozivamo sve građane Sarajeva, da u oktobru zajedno spasimo Sarajevo od SDA i njenih kadrova koji pustoše javna dobra i naš grad već gotovo tri decenije.

Zar ćemo dozvoliti da Sarajevom nastavi vladati stranka čiji jedan od ključnih kadrova Senaid Memić, načelnik Ilidže, kaže da će nastaviti graditi vile i zgrade za bogataše po Ilidži „jer neko mora čistiti njihove bazene i kositi im travu“!?

Ovakav politički koncept učinio je da Sarajevo, od nekadašnje svjetske metropole, postane kasaba u rukama SDA moćnika koji su privatizirali sva javna preduzeća, zdravstvo, školstvo i doveli Sarajevo do komunalnog i infrastrukturnog sloma.

Takvi ljudi ne samo da ne znaju riješiti probleme građana Sarajeva, već to i ne žele. Njihov je cilj da građani upravo žive u stanju kakvo je opisao Efendić, dok će oni sa svojim tajkunima i kriminalcima praviti vile koje običan narod, kako sami kažu, „treba da čisti“ i valjda tako preživljava od mrvica koje mu udijeli zelena buržoazija.”

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.