Sarajevo

Šef Kluba poslanika SDP BiH Saša Magazinović razgovarao sa šefom Misije Ambasade Ukrajine

Subbotin upoznao je Magazinovića sa zvaničnim stavovima ukrajinske vlade, te o posljednjim dešavanjima vezanim za ukrajinsku krizu

Slika

Šef Kluba poslanika SDP BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović primio je danas šefa Misije Ambasade Ukrajine u Sarajevu Konstiantyna Subbotina.

Tema razgovora bila je aktuelna situacija u Ukrajini. Gospodin Subbotin upoznao je Magazinovića sa zvaničnim stavovima ukrajinske vlade, te o posljednjim dešavanjima vezanim za ukrajinsku krizu.

Pored ostaloga, sagovornici su razgovarali i o potpisanom mirovnom protokolu (Minsk protokol) koji predstavlja plan za mirno rješavanje situacije na istoku Ukrajne. Ponavljajući već ranije izneseni stav da je Ukrajina punopravna članica UN-a i suverena država, te da se to nikada ne smije izgubiti iz vida kada se govori o ovoj temi, Magazinović je istakao da kao član delegacije Bosne i Hercegovine u PSVE redovno i sa pažnjom prati nastojanja Ukrajine da se kriza što prije okonča, te da se stabilizuje kako istok zemlje tako i cijela regija.

Magazinović je izrazio žaljenje zbog činjenice da Predsjedništvo BiH nema precizan i jedinstven stav o ukrajinskoj krizi, što u mnogome otežava položaj naše države na međunarodnom planu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.