Okrugli stol na temu “Muškarci i ravnopravnost spolova“

Sedmica rodne ravnopravnosti u Tuzli

Obilježavanjem Sedmice rodne ravnopravnosti, članice i članovi KO i GO SDP BiH Tuzla, 07.03.2017. godine, upriličili su Okrugli stol na temu “Muškarci i ravnopravnost spolova“.

Azra Gazibegović, Dajana Bakić i Elvir Mahmuzić, su kao uvodničari, upoznali prisutne o temi nakon čega je počeo dijalog svih prisutnih.

Cilj našeg Okruglog stola je osvrt sa “muškog stanovišta” na rodnu nejednakost. Okruglom stolu su prisustvovati članovi Komisije za ravnopravnost spolova Gradske uprave Tuzla, kao i vječnice i vijećnici Gradske uprave Tuzla, koji imaju mandat u GV ispred SDP BiH, te članice FOŽ KO GO SDP BiH Tuzla i članovi i članice FOM KO GO SDP BiH Tuzla.

Moderatorica Okruglog stola je Nihada Mahmutović Serhatlić.