SDP zatražio ostavku ministra unutrašnjih poslova HNK

Kantonalni odbor SDP BiH HNK traži ostavku ministra unutrašnjih poslova HNK koji očigledno po nalogu predsjednika vlastite stranke zloupotrebljava policijske strukture kao pratnju kampanje straha koja se posljednjih sedmica propagira ulicama Mostara.

Nedavni slučaj huliganstva u Fejićevoj ulici koji je nastao kao direktni rezultat pojedinaca iz sistema sigurnosti je dokaz da neke stvari u sistemu debelo smrde.

Tražimo od policijskih službenika da profesionalno rade svoj posao i spriječe svako okupljanje koje nije u skladu sa zakonom, s obzirom da je jasno kako se godinama samim policajcima ne dozvoljava štrajkati osim u Sjevernom logoru i na Kantarevcu, pa se s pravom postavlja pitanje kako su moguća okupljanja i šetnje kakvim smo svjedočili u Fejićevoj ulici i sinoć na Španskom trgu.

Očekujemo od predstavnika međunarodne zajednice koji nadziru rad MUP-ova da sa svoje strane izvrše pritisak da se ovakve stvari zaustave dok ne bude kasno.

Bojimo se kako su politički moćnici odlučili da za svoje političke ciljeve ponovo založe glave tuđe djece, kako bi se stvorila atmosfera ratnih bubnjeva i izbjegla pitanja o pokradenim stotinama miliona konvertibilnih maraka.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu