KO SDP HNK

SDP u Mostaru obilježio 30 godina nezavisnosti BiH

Kantonalni odbor SDP-a BiH  HNK u ponedjeljak je održao Svečanu sjednicu kojom je obilježena 30-godišnjica nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao prisjećanje na referendum kojim je BiH odlučila da naša država treba ići putem osamostaljenja iz tadašnje državne zajednice, a u ciju suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine, državue svih ravnopravnih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

U sadašnjim trenucima prijetnji za teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine važno je iznova ponavljati i isticati tu nepobitnu činjenicu, bez obzira na sve pokušaje da se tadašnji rezultat referenduma omalovaži. To neće uspjeti jer je upravo taj događaj bio inicijalna kapisla međunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine kao samostalne i nezavisne države.

U svojoj čestitci povodom Dana nezavisnosti predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić podsjetio je da su Bosanci i Hercegovci svih nacionalnosti 1. Marta 1992. godine izabrali suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu državu u kojoj su svi građani, narodi i narodnosti ravopravni.

– Nadam se da ćemo nastaviti graditi takvu zemlju, poštujući i uvažavajući jedni druge za bolju budućnost svih nas. S toga ide poruka sa svečane sjednice KO SDP BIH HNK: Sve za Bosnu i Hercegovinu, Bosnu i Hercegovinu nizašta!  Sretan Dan nezavisnosti BiH! – poručio je Lulić.

Uz ovu Svečanu sjednicu KO SDP BiH HNK je ujedno održao i „Okrugli sto“ pod nazivom: „Uzroci i posljedice nejednakosti u BiH i socijaldemokratski odgovor“.

O ovoj temi i rješenjima koji mogu na brz i efikasan način izbrisati sve oblike diskriminacije u bosanskohercegovčakom društvu pred velikim brojem građana Mostara govorili su prof.dr Elvis Fejzić,  profesor na fakultetu Političkih nauka u Sarajevu, mr. Jasmin Branković, pomoćnik ministra obrazovanja i nauke FBiH, Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH i Ismet Lulić, predsjednik KO SDP BiH HNK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.