Zaključak upućen ka Ministarstvu obrazovanja SBK/KSB

SDP u Kiseljaku traži nacionalnu grupu predmeta za srednjoškolske učenike na bosanskom jeziku

Na posljednoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak koja je održana 8. novembra, Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH predložio je Zaključak da srednja škola “Ivan Goran Kovačić” u svoj nastavni plan uvede nacionalnu grupu predmeta za učenike koji nastavu žele pohađati na bosanskom jeziku.

Također, Zaključak je upućen ka Ministarstvu obrazovanja SBK/KSB kako bi se obavezale sve srednje škole da u svoje nastavne planove uvedu nacionalnu grupu predmeta, bez obzira po kojem planu i programu škole rade (bilo da je riječ o školama koje nastavu obavljaju na hrvatskom ili bosanskom jeziku).

Pravo na izbor i slobodu svake osobe je zagarantovano Ustavom Bosne i Heercegovine, kao što su Ustavom Bosne i Hercegovine tri jezika (bosanski, srpski i hrvatski) jednakopravni i službeni, stoga zahtijevamo da se poštuje Ustav BiH i da se dozvoli svakom učeniku da nastavu pohađa na jeziku koji želi!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.