SDP u Kalesiji obilježio Dan borbe protiv korupcije!

Danas se u svijetu obilježava “Međunarodni dan borbe protiv korupcije”.

Isti se počeo obilježavati 9. decembra 2004. godine, na usvajanja UN Konvencije protiv korupcije, čiji su ciljevi unapređenje i jačanje mjera za efikasnije i uspješnije sprečavanje, kao i borbu protiv korupcije.

U Bosni i Hercegovini kao i regionu nije potrebno isticati nemjerljivu zastupljenost korupcije u svim segmentima društva. Korupcija je na ovim prostorima, posebno u posljednje dvije decenije, dostigla status načina života.

Bosna i Hercegovina  je već davno proglasila rat korupciji, ali nažalost taj rat uporno gubi. Korupcija je metastazirala u sve pore društva.

U povodu Dana borbe protiv korupcije Socijaldemokratska partija BIH OO Kalesija danas je upriličila aktivnost podjele promotivnog materijala ali i pružila priliku građanima da kažu svoje mišljenje.

Bosna i Hercegovina je još uvijek zemlja u kojoj je problem korupcije veoma izražen,a kako ističu u ovoj partiji , mladi zbog navedenog najviše i napuštaju svoju zemlju.

U novom indeksu percepcije korupcije Transparency International, BiH je na 80.mjestu od 175 zemalja svijeta.BiH je ujedno i jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi i jedino je Kosovo od evropskih zemalja korumpiranije od naše države.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.