Strateško planiranje SDP-a Banja Luka

SDP- u je cilj povratak u Gradsku skupštinu Banja Luke

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je da je prvi korak za oporavak ove stranke u Republici Srpskoj povratak u Skupštinu grada Banjaluka, a potom i u Narodnu skupštinu.
Nikšić je naveo da će SDP na predstojećim lokalnim izborima učestvovati u 21 lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj, samostalno ili sa partnerima.

“Očekujem da mandati budu potvrđeni u 16 opština u kojima sada ova stranka ima odbornike, a cilj je i osvajanje mandata i u drugim opštinama”, rekao je Srni Nikšić, koji je u Banjaluci prisustvovao strateškom planiranju Gradske organizacije SDP-a.

On je dodao da nije nemoguća misija razgovarati i o mandatu SDP-a u parlamentu BiH.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je da im je cilj, između ostalog, formiranje pet opština u gradu, kao i vraćanje predratnih naziva ulica i naselja.

On je obavijestio javnost da će se na listi SDP-a za lokalne izbore u Banja Luci po prvi puta naći Banjalučani iz dijaspore.

Tako, na izbornoj listi će svoje mjesto naći Edin Osmančević, Vasvija Dedić-Bačevac i Dubravko Granulić. Edib Osmančević je ugledni aktivista član Socijaldemokratske partije Švedske, Dubravko Granulić istaknuti privrednik, dok je gđa Dedić-Bačevac uspješna spisateljica i autorica više knjiga.

Uključivanjem na listu priznatih, uglednih Banjalučana iz dijaspore, lokalna organizacija SDP BiH dolazi još jedan korak bliže ostvarenju političkog cilja u Banja Luci.
Mijatović je naglasio da cilj SDP-a nije samo izboriti se za mjesto u Skupštini opštine Banja Luka, što i ovim činom postaje sve izvjesnije, nego ujediniti progresivne, građanski orijentirane Banjalučane i dati im jedan jedinstven glas.

Na kraju, Mijatović je naglasio da SDP BiH želi vratiti Banja Luku tamo gdje joj je mjesto, te uz podršku naše dijaspore graditi Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu zemlju jednakih mogućnosti i prava za sve nas.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.