KO SDP BIH Tuzla

SDP Tuzla poziva na smirivanje i prevazilaženje složene političke situacije

Što prije stvoriti uslove za imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona i za uspostavljanje nesmetanog i kontinuiranog funkcionisanja institucija vlasti

Slika

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla, vezano za dešavanja proteklih dana, poziva građane da daju svoj doprinos na smirivanju postojećeg stanja i prevazilaženju složene političke situacije u Tuzlanskom kantonu.

Uvažavajući prava građana na izražavanje nezadovoljstva i na mirne proteste, iskazujemo žaljenje zbog jednog broja povrijeđenih ljudi i nastalih šteta.  Isto tako osuđujemo sve ispoljene oblike nasilja koji su nanijeli velike materijalne štete nad imovinom koja je u vlasništvu svih građana.

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla traži da se što prije stvore uslovi za imenovanje nove Vlade Tuzlanskog kantona i za uspostavljanje nesmetanog i kontinuiranog funkcionisanja institucija vlasti.

Klub poslanika  SDP BiH  u Skupštini Tuzlanskog kantona neće predlagati mandatara, ali će dati  svoj  doprinos  da se ovo pitanje blagovremeno razriješi. S tim u vezi pozivamo druge subjekte da što prije daju svoje prijedloge za mandatara, kako bi se imenovala Vlada Tuzlanskog kantona.

Pored navedenog, Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla podržava aktivnosti na uspostavljanju i vođenju dijaloga sa predstavnicima obespravljenih radnika, građanima i civilnim društvom u vezi sa trenutnim socio-ekonomskim i političkim problemima u Kantonu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.