Reagovanje

SDP Tuzla osuđuje zlonamjerne špekulacije oko izbora kandidata za gradonačelnika Tuzle

Gradski odbor SDP BiH Tuzla osuđuje zlonamjerne i netačne informacije koje su se jučer pojavile u nekim elektronskim medijima u vezi predlaganja kandidata SDP BiH za gradonačelnika Tuzle. Podsjećamo javnost da je Gradski odbor SDP BiH Tuzla isključivo taj organ koji kroz statutom utvrđene procedure predlaže kandidata SDP BiH za gradonačelnika Tuzle.

Gradski odbor SDP Tuzla sa gradonačelnikom, njegovim saradnicima i Klubom vijećnika SDP BiH u Gradskom vijeću Tuzla zaslužni su za dugogodišnji razvoj i napredak našeg grada. Na svim dosadašnjim direktnim izborima za gradonačelnika, te lokalnim izborima za Gradsko vijeće su građani to prepoznali i davali povjerenje našem kandidatu za gradonačelnika i našoj listi za Gradsko vijeće Tuzla. Na narednim lokalnim izborima Gradski odbor SDP BiH Tuzla će imati svog kandidata za gradonačelnika i Gradsko vijeće Tuzla.

Smatramo da neutemeljene i proizvoljne izjave pojedinaca i grupa vezano za predlaganje kandidata za gradonačelnika i nosioca liste za Gradsko vijeće Tuzla, bez statutom predviđenih procedura, mogu unijeti zabunu i nejedinstvo među članove SDP BiH Tuzla, a samim tim i među naše birače, građane Tuzle. Iznošenje u javnost netačnih i neutemeljenih informacija sa internog sastanka održanog u Gradskom odboru SDP BiH Tuzla, kojem je prisustvovao i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, a kojim se tvrdi da se SDP BiH odrekao Jasmina Imamovića kao kandidata za gradonačelnika, najblaže rečeno su nekorektne.

Istina je da je sastanak održan u drugarskoj atmosferi, te da su učesnici istog saglasni da je dosadašnji rad akutelnog gradonačelnika Imamovića veoma uspješan, te podržali njegov stav da za predstojeće lokalne izbore Gradski odbor SDP BIH Tuzla treba pristupiti podmlađivanju i pružanju prilike mlađim kandidatima, odnosno generaciji koja je u punoj radnoj i stvaralačkoj snazi kako bi intenzivni razvoj Tuzle bio nastavljen i u narednom mandatu.