SDP traži zakon o legalizaciji objekata u KS: To je gorući problem

Sarajevski SDP zahtijeva donošenje zakona o legalizaciji objekata u Kantonu Sarajevo koji bi otvorio potpuno novi pristup legalizaciji objekata, ali i zaustavio dalju bespravnu gradnju.

Najbolja rješenja

– Tako je i ovog puta. Odlučno i čvrsto ćemo u svim strukturama pronalaziti najbolja rješenja i doprinijeti rješavanju ovog gorućeg problema za napredak društva – navodi SDP na društvenim mrežama.

Navode da je problem legalizacije objekata jedan od primarnih problema za unapređenje infrastrukture u Kantonu Sarajevo i zakon o legalizaciji je neophodan.

– Zakonom je potrebno utvrditi datum aerofotogrametrijskog snimanja svih objekata u Kantonu Sarajevo nakon čega će se moći podnijeti zahtjev za legalizaciju i omogućiti da građani imaju dovoljno vremena da pripreme dokumentaciju za rješavanje imovinskopravnih odnosa i pristupe konačnoj legalizaciji – poručuju.

Dodaju kako imaju odlične primjere uspješne primjene Zakona o legalizaciji i vrijeme je da na sve dosadašnje načine rada “stavimo tačku i krenemo u donošenje zakona koji će svima biti od koristi i koji će otvoriti vrata za napredak svake zajednice”.

Pažljivo provoditi postupak

– Ovaj postupak je potrebno pažljivo provoditi uz obavezno praćenje urbanističkih i ekoloških standarda kako bi se sačuvala životna sredina i obezbijedilo bolje planiranje i ravnoteža između građenja i očuvanja prirode.

Krajnji cilj je omogućiti građanima vlasnička prava na tim nekretninama, bez straha od rušenja ili drugih pravnih posljedica, a vlastima se omogućava lakše upravljanje infrastrukturom i smanjenje sive ekonomije, te povećanje prihoda budžeta.

Vjerujemo da će malim koracima zajedničkog djelovanja napraviti ogromne pomake kako bi se donio Zakon o legalizaciji – poručeno je iz sarajevskog SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.