SDP traži vanrednu sjednicu Skupštine HNK zbog očajnog stanja u zdravstvu

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNK na čelu s predsjednicom Vesnom Saradžić uputio je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine HNK vezano za stanje u zdravstvu u Hercegovačko – neretvanskom kantonu.

Uzimajući u obzir da svjedočimo blokadi računa zdravstvenih ustanova u HNK smatramo izuzetno važnim da se održi tematska sjednica iz oblasti zdravstva kako bismo analizirali realizaciju zaključaka sa prethodnih tematskih sjednica i analizirali potencijalna rješenja novonastale situacije.

Nažalost, problemi sa sistemskim i održivim finansiranjem zdravstvenih ustanova se godinama guraju pod tepih što danas prijeti da građani ostanu bez adekvatne zdravstvene zaštite.

Za predmetnu sjednicu predložili smo sljedeći Dnevni red:

  1. Realizacija zaključaka sa prethodnih tematskih sjednica Skupštine na temu zdravstva;
  2. Analiza aktuelne problematike blokade računa zdravstvenih ustanova u HNK sa osvrtom na zakon o finansijskoj konsolidaciji zdravstvenih ustanova FBiH koji je Premijer FBiH povukao iz procedure.

U nadi da ćemo politikantstvo ostaviti po strani i zajednički u interesu svih naših sugrađana pristupiti iznalaženju rješenja za predmetne probleme očekujemo brzo zakazivanje sjednice.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.