Brčko

SDP traži smjenu predstojnika Odjela za obrazovanje

Nezakonitosti u radu Odjela za obrazovanje Vlade distrikta, štetu trpe učenici Brčko Distrikta.

Slika

Općinski odbor SDP-a Brčko upozorio je na nezakonitosti koje se kontinuirano događaju u Odjelu za obrazovanje te od brčanskog gradonačelnika zatražio da smijeni predstojnika tog odjela ili da preuzme osobnu odgovornost.

"Zaključno s veljačom i dalje u osnovnim i srednjim školama  nedostaje nastavni kadar. U pojedinim školama učenici nastavu nisu imala od početka školske godine i to iz osnovnih predmeta  (maternji jezik i dr.), u srednjim školama i dalje nedostaje veliki broj nastavnika za opće obrazovnu i stručno teoretsku nastavu. Učenici su prepušteni ulici i provode vrijeme šetajući po gradu, gdje čekaju kada će imati sljedeći sat. Vjerujemo da će učenici morati pohađati nastavu subotama, te polagati predmete na kraju godine", navodi se u priopćenju brčanskog SDP-a.

Također, upozora se kako se godinu dana predstojnik Odjela za obrazovanje bavi rješavanjem pitanja privatnih Sveučilišta, te da je njegovim nepojavljivanjem na ročištu, sud obustavio istragu, a Europski univerzitet nastavio s radom. 

U SDP-u pretpostavljaju  da će Univerzitet dobiti višemilijunsku odštetu, i da se tu radi "planski radi na ošteti proračuna Distrikta, sve radi osobne dobiti", te pozivaju istražne organe da se uključe u ovaj slučaj.

U priopćenju SDP-a  stoji da su po Pravilniku  koji je djelomično poništen od strane Apelacijskog suda  primljeni određeni kandidati, na način da su diplome stečene u Federaciji BiH vrednovane s nula bodova, a diplome stečene u RS-u bodovane sa 240 i 300 bodova.  

 Od brčanskog gradonačelnika Domića traže da osobno preuzme, ili zatraži odgovornost predstojnika Odjela za obrazovanje zbog propusta i prilikom bodovanja kandidata na natječajima, odgovornost zbog upitnog okončanja ove školske godine, troškova ponovnog raspisivanja natječaja u iznosu od 40 tisuća maraka, te mogućnosti višemilijunske isplate štete privatnim sveučilištima. 

"Smatramo da su propusti katastrofalni i da stanje u obrazovanju nikad do sada nije bilo gore, te se još jednom pitamo što čeka gradonačelnik Domić i zašto tolerira ovakvo ponašanje predstojnika  Poljića", navodi se u priopćenju  iz Općinskog odbora SDP-a u Brčkom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.