Spremni na pregovore

SDP traži hitno usvajanje Odluke o privremenom finansiranju i deblokadu kontinuiteta finansijskih tokova u USK

U svjetlu posljednjih dešavanja na političkoj sceni kantona i usloženoj situaciji izazvanoj neusvajanjem Budžeta i Odluke o privremenom finansiranju čime je onemogućen nesmetan rad brojnih kantonalnih institucija a samim tim dovedena u pitanje isplata plata i drugih naknada budžetskim korisnicima, počevši od zdravstvenih radnika, Predsjedništvo KO SDP BiH USK na jučer (četvrtak, 27.01.2022. godine) održanoj sjednici razmatralo je  aktuelno političko stanje.

KO SDP BiH USK smatra da su interesi građana Unsko-sanskog kantona na prvom mjestu, te da građani ne smiju biti taoci nikakvih i ničijih neodgovornih politika.

KO SDP BiH USK traži hitno usvajanje Odluke o privremenom finansiranju i deblokadu kontinuiteta finansijskih tokova u Kantonu.

KO SDP BiH USK spreman je razgovarati sa predstavnicima „četvorke“ kao i ostalih političkih subjekata koji participiraju u radu Skupštine USK s ciljem prevazilaženja trenutnog stanja, ali primat daje usvajanju Odluke o privremenom finansiranju.