SDP Tešanj: Reagovanje na navodno isključenje Vedrana Kasera iz SDPBiH

Tragom neprovjerenih, netačnih i ciljano kreiranih dezinformacija proteklih dana  a sa ciljem pokušaja degradacije našeg druga Vedrana Kasera kroz njegovo “isključenja iz SDP BiH”, javnost je tendenciozno zbunjena kroz dovođenje u pitanje integriteta Vedrana Kasera, Općinske organizacije SDP BiH Tešanj ali i članova i članica koji dolaze iz Osnovne organizacije SDP BiH Kraševo.

Ne želimo da špekulišemo šta i ko stoji iza svega, javnost neka procjenjuje istinitost i pouzdanost plasiranih  informacija ne samo na temu “Vedran Kaser” nego i druge teme posljednjih nekoliko mjeseci a koje se tiču Općinske organizacije SDP BiH Tešanj ali  smatramo da svi treba da nosimo odgovornost za svoje postupke i da se prema tome vrednujemo i kao politička organizacija i kao pojedinci.

Zbog tačnog informisanja javnosti,  ovim putem želimo jasno da kažemo da je Vedran Kaser član SDP BiH, na ponos Općinske organizacije Tešanj i kao takav nikada na zvaničnim organima bilo OO SDP BiH Tešanj ili Osnovne organizacije SDP BiH Kraševo nije razmatrana bilo kakva aktivnost koja bi dovela u pitanje njegov ugled, čast ali i članstvo u Partiji.

Jedini puta kada se na zvaničnim organima razgovaralo na ovu temu jeste na posljednjoj sjednici Predsjedništva OO SDP BiH Tešanj, održanoj 6.9.2021. godine, gdje je donešen zaključak da se obratimo svima koji žele tačnu i pouzdanu informaciji a u želji da se javnost obavijesti o jedinoj istini a koja se tiče Vedrana Kasera.