Konkretni zahtjevi građana

SDP Stari Grad uputio 61 prijedlog za Budžet Općine

Nakon održane javne rasprave, info stolova i kampanje od-vrata-do-vrata, SDP Stari Grad je na 5. sjednici Predsjedništva mnoštvo pristiglih zahtjeva sublimiralo u 61 konkretan prijedlog za Budžet Općine. Ova aktivnost nastavak je projekta „Naš budžet – Naša stvar“, kojim se raspolaganje Budžetom Općine nastoji približiti građanima kojima taj novac u konačnici i pripada. Prikupljeni prijedlozi su podijeljeni u 13 oblasti kao što su: saobraćajna infrastruktura, obrazovanje, okoliš, stari zanati, sigurnost, itd.

“Mnogi pristigli zahtjevi građana odnose se na probleme i pitanja koja nisu u nadležnosti Općine, međutim SDP Stari Grad je zauzeo stav kako se goreća pitanja moraju rješavati bez obzira na to čija su oni nadležnost”, poručio je Malik Garibija, Predsjednik Općinske organizacije SDP Stari Grad Sarajevo.

Najviše zahtjeva vezano je za saobraćajnu infrastrukturu, jer građani upravo u ovoj oblasti imaju ponajviše problema. Ovo je naročito izraženo u padinskim dijelovima Općine gdje pogotovo oni stariji i nemoćni imaju ogromne probleme. Među najčešćim pojedinačnim zahtjevima je i zahtjev za uklanjanje pasa lutalica sa ulica. Građani se žale na napade na njih i njihove bližnje, kao i na činjenicu da im je kretnja ograničena zbog straha od ovakvih napada.

“Općinski odbor Stari Grad je sačinio poseban dokument i uputio ga prema Kantonalnom odboru u kom je taksativno navedeno 10 ključnih problema sa kojima se Starograđani suočavaju a koji su nadležnost Kantona Sarajevo. Dokument je načinjen tako da KO SDP Sarajevo može ove probleme imati u vidu prilikom izrade vlastitih politika i prilikom djelovanja u Skupštini Kantona Sarajevo”, dodaje Garibija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.