SDP Stari Grad Sarajevo predstavio svoj izborni program

Općinska organizacija SDP Stari Grad Sarajevo večeras je održala Progamsku konvenciju na kojoj su predstavili izborni program “20 za 2020”, odnosno 20 projekata koje će realizovati u naredne četiri godine, a za koje kažu da su realni i provodivi a ne lista želja.

Nosilac liste kandidata SDP-a u Starom Gradu je bivši ministar u Vladi Kantona Sarajevo , Malik Garibija koji je večeras se obratio prisutnim delegatima.

“Za izgradnju države treba imati viziju, plan i ljude spremne za izazov. U Vladi Kantona Sarajevo pokazali smo kako naša zemlja može ići naprijed kada imamo program i znamo šta želimo uraditi i kako. Sada smo posvećeni lokalnoj zajednici i našem Starom Gradu, sa istim žarom i istom željom za dobrobit svakog čovjeka. Centralni motiv našeg programa nisu zgrade ili veća dobit bogatih, nego kvalitet života i dobrobit svakog čovjeka: radnika, penzionera, učenika, studenata, majki, očeva, djece, nana i deda, ljudi iz našeg komšiluka. SDP je u fokus stavio 20 ostvarivih i mjerljivih projekata koji adresiraju 20 ključnih problema, izazova, prilika i prepreka socioekonomskom razvoju Starog Grada”, istakao je Garibija.

SDP u Starom Gradu je dio koalicije “Četvorke” te će zajednički kandidat za načelnika Općine Stari Grad biti aktualni načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zanimljivo je da su i 2016.godine u Starom Gradu

SDP i Hadžibajrić imali zajednički nastup na izborima. Hadžibajrić je prisustvovao na večerašnjoj Konvencijii govorio o dosadašnjoj i budućoj saradnji ove dvije stranke.

Predsjednik ove organizacije i trenutni vijećnik Muamer Mekić je naglasio da očekuje pobjedu koalicije za načelnika, osvajanje većine u Općinskom vijeću i većine vijećnika za Gradsko vijeće Grada Sarajeva koje bira gradonačelnika.

Izborni program “20 za 2020” je predstavila potpredsjednica ove organizacije i aktualna vijećnica Anisa Čengić-Bašović koja je naglasila da su izborni program uradili tek nakon što su kontaktirali preko 10.000 građana ove općine i obišli sve ulice, sokake, mahale i rijetke haustore u Starom Gradu.

Na Konvenciji su prisustvovali državni i federalni zastupnici Saša Magazinović i Irfan Čengić koji su govorili o značaju lokalnih izbora za građane, a i lokalni rukovodioci ove organizacije Željko Ler, Dragan Duvnjak, Selvira Vilić i Suad Muzurović.

Na samoj konvenciji delegati su imali priliku razgovarati sa kandidatma ove stranke za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu